5 dolog, amit a gurmarról tudni kell

A magas vércukorszintet -a gyógyszerek megjelenése előtti időkben – őseink gyógynövényekkel próbálták kezelni. Míg Európában az orvosi kecskeruta (Galega offiicnalis) futott be szép karriert a cukorbetegség gyógyításában, addig Indiában a „cukorgyilkos” gurmar (Gymnema sylvestre) az a növény, amit már az ősidőkben is ismertek és alkalmaztak erre a célra.

DE MI IS AZ A GURMAR? Íme, 5 különleges dolog, amit erről a gyógynövényről tudni kell!

  1. A növényt az ősi, ayurvedikus gyógyászatban számos betegség kezelésére használták: vércukorszint-csökkentő hatása mellett kezeltek vele többek között maláriát és kígyómarást is. (Nem tudni, milyen sikerrel.)
  2. A gurmar fő hatóanyaga, a gymnemic sav a nyelv édes és keserű ízt érzékelő receptoraihoz kötődve megakadályozza az édes, valamint a keserű íz érzékelését is.
  3. Vércukorszint csökkentő hatását több úton, komplexen éri el: csökkenti a cukor felszívódását a bélrendszerből, és fokozza a hasnyálmirigy inzulintermelő-képességét. Mindeközben elősegíti a cukor bejutását a testi sejtekbe, tehát az inzulinrezisztenciát is mérsékli.
  4. Egyre több kutatás támasztja alá, hogy szerepe van a testsúly kontrollban: segíti a fogyást. Ez különösen előnyös tulajdonság inzulinrezisztencia és cukorbetegség esetén, ahol a kezelés egyik célkitűzése az ideális testsúly elérése. Ön tudta? Már néhány kiló fogyás is jelentősen javítja az inzulin hatását a szervezetben, ezért a megfelelő testsúly elérése és megtartása cukorbetegségben alapvető fontoságú, nem csak a betegség kezelésében, hanem annak megelőzésében is!
  5. A növény a gymnemic sav mellett számos egyéb vegyületet is tartalmaz, melyek szerepet játszhatnak a növénynek tulajdonított egyéb feltételezett, és jelenleg is kutatott gyógyhatások kiváltásában (pl. rákellenes hatás, koleszterin szintet csökkentő hatás, gyulladáscsökkentő, vírusellenes hatás stb.)

 

Diabest® filmtabletta 14 összetevője közt szereplő gurmar a természet erejével támogatja a vércukorszint stabilitását.

Tudjon meg többet a Diabest® filmtablettáról! >>> www.diabest.hu